Szállás

Szűkítés
       

A szállás típusa:


Szállások a közelben
       

Kosd
Távolság


Online Foglalható Szállás Kosd

Ezen az oldalon a 'Kosd szállás' kifejezésre kapott találatokat jelenítjük meg. A narancssárga 'Szállást keres' gombra kattintva indíthat új keresést. Érdemes késöbb is visszatérnie mert a regisztrált szállások száma folyamatosan növekszik, így ha késöbb meglátogatja oldalunkat remélhetőleg több Kosd szállás lesz az oldalon.
Naszálykapuja vendégház
Naszálykapuja vendégház
Naszálykapuja vendégház
HázNaszálykapuja vendégház
Naszály Kapuja vendégház
Naszály Kapuja vendégház
Naszály Kapuja vendégház A vendégház Magyarország északi részén a Dunakanyarban található Váctól 5 km-re a Naszály hegy lábánál, egy 2500 lelket számláló kis
ApartmanNaszály Kapuja vendégház
Naszálykapuja vendégház
Naszálykapuja vendégház
Naszálykapuja vendégház
ApartmanNaszálykapuja vendégház


Kosd

A Közép-Magyarországi régió területén belül találhatunk rá Kosd községére. A Pest megyében elhelyezkedő, Váci kistérség részét képezi. A település teljes lakosságának száma, megközelítőleg 2500 főre tehető. A Vác városától északkeleti irányban elterülő település, feltételezések szerint, már az Árpád-kor idejében is létezett. Vélhetően II. András király birtokában volt, aki később a váci püspökségnek adományozta a területet.

A tatárjárás idejében, sok más településhez hasonlóan, Kosd községe is teljesen elnéptelenedett, majd nem sokkal a hadjárat elvonulása után újra benépesedett. A törökök pusztítása idején is számtalan csapás érte a területet, ám a lakosság összefogásának köszönhetően, a település újra felvirágozhatott. Kosd területén járva érdemes egy barangolásra indulni a község utcáin. Az első látnivaló, amit mindenképpen érdemes felkeresni, a település római katolikus temploma. A kápolna a középkor idejéből származik, és napjainkra már műemlékvédelmi oltalom alá került.

Egy másik nevezetes építménye Kosd községének, a református templom kápolnája. A templom felépítésére a XVIII. század folyamán került sor. A településen történő séta során ajánlott felkeresni az Eőszi Lőrinc teret is, ahol két látványosságot is találhatunk. Az egyik a Honfoglalási emlékmű, a másik pedig az Eőszi Lőrinc szobor. Tovább haladván, a Bocskai utcába érünk, ahol az iskola mellett tekinthetjük meg a Millenniumi emlékművet.

A természetkedvelő turisták számára is számos jó szállást, látványosságot tartogat Kosd és vidéke. Itt fedezhető fel ugyanis, a Naszály-hegy több barlangja. Például itt lelhető fel a turisták által igen kedvelt úti célnak számító, Násznép-barlang is. Továbbá érdemes kirándulást szervezni, a Kosd közelében található településekre, Keszegre, Váchartyánba és nem utolsó sorban Ősagárd vidékére is.

Szállások Kosdon:

Vendégház várja a látogatókat, apartmanokkal, nagy nappalival.

Autópálya, Autópályadíj-kalkulátor Horvátország